Stap in de wij-wereld van honkbal!

Baseball means Business is een uniek zakelijk netwerkplatform. Een platform dat als doel heeft middels de honkbalsport verbindingen te leggen voor het bedrijfsleven van Nederland in landen waar honkbal de populairste of 1 van de populairste sporten is. Tevens leggen we voor hen de verbinding in Nederland met bedrijven afkomstig van die landen met een vestiging in Nederland. Onder die landen behoren grote wereldeconomieën als de Verenigde Staten, Japan, Taiwan en Zuid-Korea.

Het platform beperkt zich overigens niet tot het bedrijfsleven. Zo is de stad Rotterdam met ons in november 2016 meegegaan naar Japan en in maart 2017 naar Zuid-Korea (gevolgd door o.a. de port of Rotterdam). Zij reisden Team Kingdom of the Netherlands, zoals ons vlaggenschip heet om de inzet van alle onderdelen van ons Koninrijk te erkennen, achterna toen het team wedstrijden speelde in uitverkochte stadions in Tokyo en Seoul.

Dit heeft er voor gezorgd dat twee Japanse bedrijven hebben besloten zich te vestigen in Rotterdam. Ook de ambassadeurs van de honkbalsterke landen in Nederland ondersteunen de gedachtegang dat via sport makkelijker deuren op het juiste niveau open gaan die anders gesloten blijven. Zij ondersteunen het platform door aanbevelingsbrieven.

Koninkrijks meest succesvolle teamsport

In Januari 2016 is het team deuropener geweest in Cuba tijdens de Koninkrijks handelsmissie onder leiding van minister Ploumen. Deze reis heeft bijvoorbeeld voor het bedrijf Wellink in Lekkerkerk opgeleverd dat ze naar alle waarschijnlijkheid varkensvlees aan Cuba kunnen gaan verkopen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden.

De kracht van honkbal, internationaal gezien ons Koninkrijks meest succesvolle teamsport, is gigantisch. Wat veel mensen niet weten is dat er in de grootste competities ter wereld spelers uit het Nederlands Koninkrijk spelen. Didi Gregorius (New York Yankees), Xander Bogaerts (Boston Red Sox), Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers) en Rick van den Hurk (Zuid-Korea en Japan) zijn wereldwijd supersterren! Deze namen, Team Kingdom of the Netherlands en de honkbalsport openen wereldwijd deuren die voor Nederlandse bedrijven anders wel eens gesloten kunnen blijven.

Herkent u de kracht van de sport en de grote sterren uit Team Kingdom of the Netherlands en bent u geïnteresseerd in Baseball means Business en de zakelijke kansen die dit platform met zich meebrengt? Neem dan contact op met communicatie@knbsb.nl.

TERUG

Exposure

Naast een prachtig netwerk kunt u via Baseball means Business ook nog eens ontzettend veel nuttige exposure krijgen in voor u interessante markten. De shirtsponsoring door Rotterdam Partners tijdens deze wedstrijden in Tokyo hebben er mede voor gezorgd dat er zich inmiddels twee Japanse bedrijven, die een kantoor in Europa wilden openen, in Rotterdam gevestigd hebben.